Silversea

silverssea

Silversea tillhör en exklusiv skara rederier som höjer sig över mängden när det gäller att leverera en femstjärnig kryssningsupplevelse. Fartygen är små – antalet passagerare är max 540 – vilket gör det möjligt att leverera en ytterst personlig service och matupplevelser på högsta nivå.

Bara sviter
Prislappen är högre än för de största rederierna, men mer är också inkluderat. Alla hytter är sviter, risken för trängsel är minimal och kryssningsupplevelsen är 100% all-inklusive. Det betyder att högklassiga alkoholhaltiga drycker ingår i kryssningsbiljetten, liksom dricks och hamnavgifter. Dessutom har samtliga sviter butlerservice sedan 2009.

Silversea är ett italienskt rederi, men det är inget som märks tydligt ombord. Atmosfären är snarare internationell och upplevelsen elegant utan att bli formell eller högtravande. Det är lätt att känna sig som hemma.

Även Matupplevelserna har en internationell prägel. Gourmetmat från hela världen tillagas à la carte i samtliga restauranger. Alla fartyg (undantaget expeditionsfartyget Silver Explorer) har en huvudhuvudrestaurang, bufférestaurangen ”La Terrazza”, samt en extra exklusiv restaurang ”Le Champagne” som serverar en avsmakningsmeny mot en extra kostnad.

6 Fartyg
Flottan består av sex fartyg. Silver Wind och Silver Cloud är äldst och minst med under 300 passagerare ombord. De följdes av Silver Whisper och Silver Shadow som är byggda på samma lyckade grundkoncept, men erbjuder ännu mer underhållningsalternativ och större utrymme per passagerare.

Störst och nyast är Silver Spirit. Hon fortsätter utvecklingen genom att erbjuda ännu mer på samma tema, bland annat två extra specialrestauranger. Det sjätte fartyget, Silver Explorer, är ett s.k. expeditionsfartyg som bekvämt tar dig till jordklotets allra mest outforskade delar. Silver Explorer är det enda fartyg i flottan som inte har specialbyggts direkt för rederiet.

För vem?
De flesta av Silverseas gäster är beresta livsnjutare som ofta är lite äldre. Det finns inga speciella aktiviteter för barn ombord. Barn är dock välkomna även om rederiet förbehåller sig rätten att begränsa antalet. Medelåldern är yngst ombord Silver Spirit där Silversea medvetet anpassat fartyget för att locka till sig en yngre målgrupp.

Silverseas fartyg är spridda över hela jordklotet och låter dig upptäcka världen på bekvämast möjliga sätt. Välkommen ombord!