MSC Cruises

MSC cruises

MSC Cruises en kryssningsupplevelse färgad av Italien. Atmosfären ombord på fartygen är stilren, sober och elegant.

Den italienska mentaliteten präglas av en passionerad, livsbejakande energi och stämningen ombord MSC Cruises fartyg utgör inget undantag. Maten som serveras kommer övervägande från det Italienska köket. För alla som av någon anledning inte gillar pasta, parmaskinka eller tiramisu finns det dock alltid alternativ på menyn från övriga världen. Middagstid i huvudrestaurangen är det fasta sittningar som gäller, men de senaste fartygen har även specialrestauranger som alternativ.

Många nya fartyg
Med undantag av MSC Melody och MSC Rapsody, två äldre fartyg med övervägande exotiska kryssningsrutter, är MSC Cruises flotta mycket modern och byggd under 2000-talet.

Modernast är MSC Fantasia och MSC Splendida, de två största fartyg som någonsin byggts av ett europeiskt rederi. Populär är även den s.k. Musica-klassen, fem moderna fartyg med en stor andel balkonghytter, flera restauranger, vackra poolområden och ett stort spa.

Från klassisk musik till Cirque du Soleil
De flesta gästerna kommer från Europa. Kommunikationen ombord är flerspråkig – alla meddelanden levereras exempelvis på italienska, franska, tyska, spanska och engelska. För att undvika språkförbistring är underhållningen till största del icke-verbal. Kvällsunderhållningen inkluderar bland annat klassiska konserter, Cirque du Soleil-inspirerad akrobatik, dansmusik och jazz.

MSC Cruises prisnivå är relativt låg, men det är mer som kostar extra jämfört med andra rederier. All underhållning och maten huvud- och bufférestaurangen ingår dock i kryssningsbiljetten.

För vem?
MSC Cruises är ett bra val för alla som trivs i en stilren europeisk atmosfär och uppskattar det italienska köket.

MSC Cruises är dessutom ett populärt val bland barnfamiljer. De lockas av förmånliga barnpriser och rederiets barn- och ungdomsklubbar. MSC Fantasia och MSC Splendida erbjuder även formula 1-simulatorer och biografer som levererar en fyrdimensionell filmupplevelse.