Celebrity Cruises

celebrity

Sedan starten har Celebrity Cruises ambition varit erbjuda lyx med det stora fartygets utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Servicegraden mycket hög och maten en av huvudattraktionerna.

Celebrity Equinox

Ombord vilar ett otvunget sofistikerat lugn. Celebrity Cruises fartyg smakfullt utformade in i minsta detalj – rederiet har lyckats med konststycket att skapa en miljö som är både avskalat modern och ombonat välkomnande på samma gång.

Världens första flytande gräsmatta
Vid sidan av det äldsta fartyget Century består flottan av två fartygsklasser. Störst, modernast och populärast är Solstice-klassen som totalt omfattar fem fartyg. Mest utmärkande för dessa fartyg är den stora gräsmattan, the Lawn Club, på däck 16 som används för picknickar, krocket och andra utomhusspel.
Solstice-klassen har blivit en sådan succé att rederiet valt att uppgradera den något äldre Millenium-klassen med de mest populära faciliteterna. Det innebär bl a att de fyra Millenium-fartygen utrustas med specialrestaurangerna Tuscan Grille (Italiensk grill), Quisine (vanliga maträtter tillagade med en innovativ twist) och och den omåttligt populära Martinibaren.

Avkoppling och underhållning
Samtidigt byggs flera hytter om till sk Aquasklass-hytter som en del av rederiets satsning på spa-upplevelser. Bland mycket annat ger en vistelse i dessa hytter exklusivt tillträde till valda delar av fartygens omfattande spa och restaurangen Blu med sin extra hälsosamma meny.

Samtidigt råder det ingen brist på underhållning och aktiviteter. Samtliga fartyg har påkostade shower i teatern vid sidan om bland annat live-musik, dans och nattklubb. Solstice-klassen har dessutom en speciell scen för stand-up comedy.

För vem?
Celebrity Cruises riktar sig framför till par och är ett utmärkt val för exempelvis en smekmånad. Det finns även barnklubbar, men de är inte riktigt lika omfattande som moderrederiet Royal Caribbeans motsvarigheter.

Den moderna inredningsstilen och atmosfären lockar till sig många yngre par. Celebrity Cruises har få kortkryssningar – tvärtom är många kryssningar längre än en vecka. På dessa kryssningar – som dominerar rederiets utbud i Medelhavet – är medelåldern något högre.